17 decembrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3040
Cheltuielile pentru transportarea corpurilor neînsuflețite de peste hotare ar putea fi compensate
17 decembrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3040

Cheltuielile pentru transportarea corpurilor neînsuflețite de peste hotare ar putea fi compensate

Guvernul, întrunit ieri în ședință, a aprobat un șir de modificări la Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului material, în special pentru compensarea cheltuielilor transportării corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor moldoveni decedați peste hotare, transmite Moldpres.

Proiectul a fost elaborat în scopul eficientizării procesului de compensare parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova, precum și a procesului de acordare a ajutorului material anual unor categorii de cetățeni, reglementate prin Hotărîrea Guvernului nr. 159/2018.

Astfel, proiectul dat propune: reglementarea mai multor situații care au apărut în procesul de realizare a prevederilor Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului material, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 159/2018, în partea ce ține de compensarea parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova, precum și a procesului de acordare a ajutorului material anual unor categorii de cetățeni; concretizarea cercului de beneficiari eligibili a compensării parțiale a cheltuielilor de transportare; precizarea documentelor necesare pentru acordarea compensației parțiale a cheltuielilor de transportare; stabilirea perioadei de solicitare a compensației parțiale a cheltuielilor de transportare, în cazul decesului beneficiarului; reglementarea procedurii de stabilire a ajutorului material anual pentru persoanele care fac parte din categoriile de beneficiari a acestuia, condamnate sau deținute.

Implementarea proiectului nu necesită mijloace financiare suplimentare. „Programele cu destinație specială, inclusiv compensarea parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova se finanțează din sursele de finanțare ale Fondului de susținere a populației, conform prevederilor Legii nr. 827/2000 a fondului de susținere a populației. Mijloacele financiare necesare pentru implementarea programelor cu destinație specială, inclusiv compensarea parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova au fost prevăzute în Cadrul Bugetar pe Termen Mediu și respectiv sînt înaintate în procesul de elaborare a proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2021", indică Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale, instituția care a elaborat proiectul.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.