23 decembrie 2020, 11:33 Realitatea moldovenească views 2072
Guvernul Chicu demisionează
23 decembrie 2020, 11:33 Realitatea moldovenească views 2072

Guvernul Chicu demisionează

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat într-un briefing de presă că își va prezenta demisia din funcția de șef al executivului.

"Vreau să mulțumesc, președintelui Igor Dodon, pentru încrederea care mi-a dato anul trecut pe 24 noiembrie", a declarat Chicu.

Totodată, Chicu a declarat că după ce ieri au fost aprobate cele mai importante proiecte, care vor permite în viitor achitarea salariilor și a pensiilor, a venit momentul să fie lansată procedura de dizolvare a Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate.

Ion Chicu a mai spus că pe parcursul zilei de azi urmează să discute cu președintele ales Maia Sandu despre activitatea Guvernului în exercițiu.

Pe final, premierul le-a mulțumit colegilor la Guvern pentru activitatea în acest an complicat, dar și deputaților care au susținut Guvernul Chicu.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a nunțat că ședința legislativului de astăzi, anunțată la ora 15:00 nu va mai avea loc dat fiind faptul că subiectul de pe ordinea de zi a fost epuizat.

Aceasta este o decizie asumată cu scopul de a declanșa alegeri anticipate parlamentare, spune Igor Dodon.

"În aceste condiții cînd este asigurată stabilitatea bugetară, financiară așa cum am promis am luat decizia la momentul potrivit de ași anunța demisia", a declarat Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Chicu , demisie , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1538 locuitori

Brînzeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Brînzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanţă de 18 km de Edineţ şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Prima atestare documentară a satului Brînzeni din ținutul Hotin datează din anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.