30 decembrie 2012, 09:45 Realitatea moldovenească views 8185
30 decembrie 2012, 09:45 Realitatea moldovenească views 8185

Noi reguli pentru BAC 2013

În metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de bacalaureat 2013 au fost operate modificări. Acestea au fost prezentate astăzi de Ministerul Educaţiei, comunică MOLDPRES.

Igor Grosu, viceministru al Educaţiei a declarat la o conferinţă de presă că centrele de bacalaureat şi cele republicane de evaluare a lucrărilor vor fi echipate cu scanere de depistare a metalelor, aparate de bruiere a legăturii telefonice şi camere video. Grosu a spus că pentru echiparea centrelor cu camere video vor fi alocate circa trei mln de lei, din bugetul Ministerului Educaţiei.

Totodată, absolvenţii care nu au promovat examenele de BAC vor avea dreptul să se prezinte pentru susţinerea lor în următoarele trei sesiuni de bază, de la absolvire, în comparaţie cu două încercări pe care le aveau pînă în prezent. Candidaţii care au luat note insuficiente în sesiunea de bază nu au dreptul să susţină, repetat, examenele respective în sesiunea suplimentară. Candidaţii respinşi pot susţine restanţe în sesiunea din anul următor.

Foile pentru maculatoare vor fi personalizate prin codul de bare şi anexate la testele de examen. Candidatul va putea să-şi vadă doar o dată lucrarea în cele 48 de ore, acordate pentru procedura respectivă. Sesiunea de examene suplimentară va fi organizată doar pentru cei care, din motive întemeiate, nu se pot prezenta la examene.

În sesiunea de examinare 2013 va fi redus numărul centrelor de examinare, acesta fiind de circa 100. Centrele de BAC vor fi instituite cu un efectiv de, cel puţin, 300 absolvenţi. În cazul raioanelor cu un număr mai mic de candidaţi se instituie un singur centru de bacalaureat. Examenele de bacalaureat se vor desfăşura în perioada 4 - 21 iunie 2013.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
660 locuitori

Burghelea este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 660 de oameni. Satul Burghelea a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.