04 ianuarie 2013, 12:11 Realitatea moldovenească views 6709
04 ianuarie 2013, 12:11 Realitatea moldovenească views 6709

A fost redus timpul de eliberare a actelor de identitate

De la 1 ianuarie curent, Întreprinderea de Stat "Registru" va elibera cetăţenilor Republicii Moldova buletinul de identitate în două ore şi paşaportul în trei ore, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor, moldovenii vor plăti 940 de lei pentru un buletin obţinut în două ore şi 1600 de lei pentru un paşaport eliberat în trei ore. Actele în termeni restrînşi pot fi obţinute doar la Secţia evidenţă şi documentare a populaţiei a sectorului Centru, municipiul Chişinău.

Eliberarea paşaportului în termen de trei ore, pentru copiii sub şapte ani, se va efectua contra taxei de 950 de lei, iar pentru copiii cu vîrsta de la şapte pînă la 12 ani - 1320 de lei.

Tot de la 1 ianuarie, cetăţenii din toate raioanele ţării vor putea obţine paşapoarte în termen de şase ore. Actele vor fi eliberate de către secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei din municipiul Chişinău.

Conform sursei citate, modificările s-au făcut în urma analizei efectuate de administraţia întreprinderii în ce priveşte eficientizarea timpului de producere a actelor de identitate, de examinare a solicitărilor cetăţenilor, precum şi în contextul simplificării procedurilor de evidenţă şi perfectare a documentelor, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

lege , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.