11 ianuarie 2013, 11:13 Realitatea moldovenească views 3958
11 ianuarie 2013, 11:13 Realitatea moldovenească views 3958

Paşapoartele sovietice rămîn valabile

Proiectul de lege care prevede ca, pînă la 1 iulie 2013, toţi deţinătorii de paşapoarte sovietice să obţină buletine de identitate a fost avizat negativ de Guvern la 10 ianuarie, anunță vesti.md.

Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor urmează să elaboreze un plan de acţiuni privind schimbarea paşapoartelor de tip sovietic cu buletine de identitate, la solicitarea premierului Vlad Filat.

Proiectul a fost elaborat de către deputații liberali și votat, în luna noiembrie, de Parlament în prima lectură. El prevede interzicerea votului în baza paşapoartelor eliberate în perioada sovietică.

În cadrul ședinței Guvernului, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a declarat că introducerea obligativității de schimbare a actelor de identitate va crea o serie de dificultăți, întrucît marea majoritate a deținătorilor de pașapoarte sovietice sunt persoane de peste 70 de ani, iar o bună parte din ei sunt imobilizați la pat, nu dețin actele de stare civilă. Iar pentru implementarea în practică a acestui proiect ar fi nevoie de aproximativ 35 de milioane de lei.

La rîndul său, premierul Vlad Filat a solicitat crearea unui grup de lucru care să examineze situaţia.

În prezent, în R. Moldova există 240 de mii de persoane care dețin pașapoarte de tip sovietic și nu au buletin de identitate.

Cuvinte cheie:

pasaport , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.