23 aprilie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2981
De Paști, mai multe categorii de cetățeni vor beneficia de ajutor financiar
23 aprilie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2981

De Paști, mai multe categorii de cetățeni vor beneficia de ajutor financiar

De Paște, anumite categorii de persoane din Capitală, inclusiv cu necesități speciale, vor beneficia de ajutoare financiare a cîte 500 lei, din partea municipalității.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, de ajutoare a cîte 500 lei vor beneficia 1537 de persoane în etate, singuratice, beneficiari ai Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, 909 persoane cu deficiențe de auz, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala teritorială Chișinău, în sumă totală și 820 de persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a AO „Asociația nevăzătorilor din Moldova".

Totodată, un ajutor material unic a cîte 1000 de lei va fi acordat la 110 artiști, oameni de cultură, aflați în situații de risc, 31 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, dar și 285 de angajați din sistemul educațional.

Potrivit primarului Capitalei, autoritățile municipale vor acorda și în acest an, bătrînilor cu cele mai mici pensii, ajutoare a cîte 100 de lei, pentru pregătirea mesei de Înviere. Astfel, de săptămîna viitoare, circa 30 mii de persoane, vor beneficia de ajutoare a acest sens.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

ajutor , bani , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.