18 iunie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3302
Maia Sandu a conferit post-mortem ,,Ordinul de Onoare” pentru 134 de lucrători medicali
18 iunie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3302

Maia Sandu a conferit post-mortem ,,Ordinul de Onoare” pentru 134 de lucrători medicali

Cei 134 de lucrători medicali care au decedat din cauza complicațiilor create de COVID-19 au fost decorați cu „Ordinul de Onoare" post-mortem de către președinta Maia Sandu. Anunțul a fost făcut chiar de șefa statului prin intermediul unei postări pe o rețea socială.

„Sînt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei Covid-19. Am decis să ofer distincțiile în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Distincțiile au fost acordate, prin decret prezidențial, cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, marcată în Republica Moldova în a treia duminică a lunii iunie.

La 27 martie 2020, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces cauzat de complicațiile Covid-19 în rîndul lucrătorilor medicali. Este vorba de o femeie care avea 79 de ani și era angajată în serviciul asistența medicală urgentă prespitalicească. De la începutul pandemiei de coronavirus, 143 lucrători medicali și-au pierdut viața.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

medic , distinctie , Maia Sandu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.