22 iulie 2021, 12:45 Realitatea moldovenească views 2256
Admiterea 2021: La ce specialități sînt cele mai mici taxe
22 iulie 2021, 12:45 Realitatea moldovenească views 2256

Admiterea 2021: La ce specialități sînt cele mai mici taxe

Viitorii studenţi care nu vor prinde un loc la buget vor trebui să scoată din buzunare zeci de mii de lei anual pentru a învăţa la unele universităţi din ţară.

Cele mai mici taxe de studii se găsesc la Universitatea Agrară din Moldova. Studiile la specialităţile Agronomie şi Horticultură costă 7.000 de lei anual.

Următoarea pe listă este Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți cu specialităţile limba de stat şi limba rusă, unde contractul pentru un an este de 5.500 de lei.

 Cea mai mică taxă, de 5.000 de lei, este la Universitatea de Stat din Moldova la specialitatea Biblioteconomie, Asistenţă informaţională şi Arhivistică.

La polul opus, cele mai mari taxe sunt la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Universitatea de Medicină sau Universitatea Tehnică, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Şi în acest an, topul celor mai mari taxe de studii îl deschide Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Cei care vor să înveţe la specialităţile Canto academic şi Dirijat orchestră vor trebui să achite 35.950 de lei anual.

Pe locul doi se află specializarea Stomatologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", unde contractul este de 33.100 de lei.

Următoarea în clasament este Universitatea Tehnică a Moldovei, unde taxa la specialităţile Arhitectură şi Design interior este de 13.500 de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

universitatea , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.