23 februarie 2013, 10:55 Realitatea moldovenească views 22300
23 februarie 2013, 10:55 Realitatea moldovenească views 22300

Un nou enunţ antipopular al deputatului din PL Ana Guţu

Deputatul în Parlamentul Moldovei din Partidul Liberal Ana Guţu şi-a permis din nou enunţuri împotriva patrimoniului istoric al poporului moldovenesc, a declarat vineri pentru agenţia Novosti-Moldova parlamentarul comunist Grigore Petrenco.

 „La şedinţa Comisiei permanente a Parlamentului politică externă şi integrare europeană era examinat Acordul cu ţările CSI referitor la înhumările ostaşilor de pe timpurile Marelui Război pentru Apărarea Patriei, angajamentele pentru îngrijirea lor, precum şi realizarea lucrărilor de căutare. Guţu, după obişnuinţa ei, s-a pronunţat negativ despre acest document, declarînd că „acesta nu este războiul nostru” şi sintagma „Marele Război pentru Apărarea Patriei”, care figurează în Acord, „nu-i place”, - a spus Petrenco.

 Potrivit spuselor lui, „comisia cu majoritatea de voturi a aprobat totuşi examinarea acestui acord de către Parlament la una din viitoarele şedinţe”.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.