01 octombrie 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2217
Contractul cu Gazprom a fost prelungit cu o lună
01 octombrie 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2217

Contractul cu Gazprom a fost prelungit cu o lună

Contractul în vigoare cu SAP „Gazprom", privind condițiile de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova, a fost prelungit cu o lună, adică pînă la sfîrșitul lunii octombrie a acestui an. SA „MoldovaGaz" menționează că acest fapt va asigura aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară în această perioadă, transmite IPN.

Compania precizează că vor continua negocierile pentru noul contract, inclusiv asupra prețului gazelor naturale.

Totodată, Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, a declarat că prelungirea contractului are loc în aceleași condiții la care Moldova a primit gaze în luna septembrie. Potrivit lui, mai multe detalii urmează să fie prezentate astăzi, 1 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Contractul de livrare a gazului rusesc în Republica Moldova a expirat pe 30 septembrie. Deși Agenția pentru Reglementare în Energetică nu a confirmat oficial informația, economiștii spun că majorarea tarifelor pentru gazele naturale livrate consumatorilor finali, cerută de Moldovagaz, ar fi de 35%. Executivul spune că, în condițiile creșterii tarifelor pentru consumatorii finali, guvernarea ia în considerare posibilitatea acordării compensațiilor pentru familiile cu venituri modeste.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Gazprom , Moldova , contract

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.