03 noiembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2416
În Convenția de la Istanbul există lucruri care distrug temelia educației și a familiei. Declarație
03 noiembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2416

În Convenția de la Istanbul există lucruri care distrug temelia educației și a familiei. Declarație

În Convenția de la Istanbul există lucruri care distrug fundamentul educației și familiei, iar Moldova nu ar fi trebuit să o ratifice, așa cum au făcut unele țări, inclusiv din Statele Baltice.

Această opinie a fost exprimată de vice-președintele Parlamentului Republicii Moldova, Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii "Interviul Săptămânii" pe canalul Primul în Moldova, transmite Noi.md

În același timp, el consideră că, drept răspuns la opinia Comisiei de la Veneția solicitată de președintele Curții Constituționale a Moldovei cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul în Parlamentul Republicii Moldova, Comisia de la Veneția în acest caz puțin probabil că va spune ceva nou despre Convenția de la Istanbul.

"După ce Comisia de la Veneția a criticat legea cu privire la procuratură, cred că acum încearcă să-i arate toată deschiderea și loialitatea lor. De asemenea, ei profită de faptul că Comisia de la Veneția a luat deja decizii în cazul altor țări, acesta este un anumit joc. Noi ar fi trebuit să vorbim despre Convenția de la Istanbul nu ca o luptă împotriva violenței domestice, în spatele căreia se ascund, ci ca acele lucruri care distrug fundamentul educației, familiei etc. Acei oameni care se consideră și se numesc europeni nu au organizat nici audieri publice, nici dezbateri normale și au votat în stilul guvernării anterioare. În acest caz, este puțin probabil ca Comisia de la Veneția să spună ceva nou despre Convenția de la Istanbul și ne pare foarte rău că nici partenerii noștri nu au ascultat cînd le-am propus să folosească precedentele altor țări. Apropo, unele țări, inclusiv din Statele Baltice, nu au ratificat nici pînă acum această convenție", a spus Vlad Batrîncea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

familie , amenințare , Convenția

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.