29 decembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2196
Cît ar putea costa mîine benzina și motorina
29 decembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2196

Cît ar putea costa mîine benzina și motorina

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mîine benzina și motorina s-ar putea scumpi.

Din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vînzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta, transmite sputnik.md.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 30 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 20 de lei și 51 bani pentru un litru, fiind cu 3 bani mai mare decît cel afișat pentru data de 29 decembrie. Prețul plafon la motorină va crește cu un ban și va costa 17 lei și 25 bani.

De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. În ultimele două săptămîni, prețul variază de la o zi la alta, astăzi fiind într-o ușoară creștere.

În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

ANRE , combustibil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.