04 ianuarie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1652
ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină
04 ianuarie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1652

ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină

2022 aduce noi scumpiri pentru un litru de benzină și motorină. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat prețul maxim de referință, valabil pentru mîine, 5 ianuarie.

Astfel, pentru ziua de mîine, benzina și motorina se vor scumpi cu încă 13 bani pentru un litru, ceea ce înseamnă că un litru de benzină A 95 va costa 21.43 lei, iar un litru de motorină va costa 17.86 lei, transmite regional.md.

Creșterea prețurilor la produsele petroliere în noul an se datorează în mare măsură faptului că, începînd cu 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.

În continuare, evoluțiile zilnice ale prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard vor fi influențate exclusiv de nivelul cotațiilor la bursele internaționale și ratele de schimb ale monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Sursa: regional.md

Cuvinte cheie:

ANRE , combustibil , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1148 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tîrzieni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 63 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1148 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.