19 februarie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 3802
Guvernul va aloca 292,4 mln lei pentru compensarea diferenței de tarif la termificare
Foto: esp.md
19 februarie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 3802

Guvernul va aloca 292,4 mln lei pentru compensarea diferenței de tarif la termificare

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va primi 292,4 milioane de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru a efectua plata în avans a compensațiilor acordate consumatorilor casnici, pentru perioada februarie-martie 2022, în urma majorării tarifelor la termificare. Banii vor fi transferați companiilor „Termoelectrica" (266,9 mln lei) și „CET-Nord" (25,3 mln). Decizia a fost luată în cadrul Ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

CSE a decis ca și consumatorii deserviți de către furnizorii cărora nu le-au fost impuse obligațiile de serviciu public și operatorii sistemelor de distribuție închise să beneficieze de compensații acordate de Guvern. De asemenea, în lista beneficiarilor vor fi incluși consumatorii casnici din cămine și blocuri de locuit gestionate de instituții bugetare, conform acelorași prevederi legale care se aplică consumatorilor casnici din asociațiile de locatari.

O altă decizie se referă la interzicerea aplicării penalităților, dobînzilor de întîrziere precum și altor sancțiuni pecuniare consumatorilor în cazul neachitării consumului de gaze naturale în termenele indicate în contract sau în factura de plată.

Tot astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat transmiterea de către Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne către „Termoelectrica" a 16 295 tone de păcură acordată în calitate de ajutor umanitar Republicii Moldova de către România. „Termoelectrica" va utiliza stocul de păcură pentru producerea energiei electrice și termice.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

guvern , compensatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
982 locuitori

Podgoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Podgoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 982 de oameni. Satul Podgoreni a fost menționat documentar în anul 1654.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.