09 martie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1999
Dodon anticipează un colaps economic total, dacă Republica Moldova se alătură sancțiunilor împotriva Rusiei
Foto: aif.md
09 martie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1999

Dodon anticipează un colaps economic total, dacă Republica Moldova se alătură sancțiunilor împotriva Rusiei

Ex-președintele Igor Dodon face apel la înțelepciunea autorităților de la Chișinău de a nu se alătura sancțiunilor aplicate de Occident Federației Ruse, ca urmare a invaziei din Ucraina. Dodon spune că dacă Republica Moldova va ceda presiunilor din exterior și va aplica sancțiuni economice, în pierdere va fi, în primul rînd, economia Republicii Moldova, transmite moldovenii.md cu referire la realitatea.md.

„Sper cu adevărat că autoritățile moldovenești vor avea rezistența și înțelepciunea să nu cedeze presiunilor, să nu se alăture sancțiunilor occidentale anti-ruse, să acționeze pe baza intereselor naționale și să rămînă neutre în această perioadă foarte grea. În caz contrar, ne așteaptă un colaps economic total, social și energetic, cu consecințe catastrofale pentru cetățeni și agenți economici care, oricum, abia supraviețuiesc”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat că Republica Moldova nu se alătură sancțiunilor împotriva Rusiei, întrucît o astfel de decizie reprezintă un risc la adresa securității energetice a Republicii Moldova, pune în pericol securitatea cetățenilor țării și nu contribuie la soluționarea conflictului transnistrean.

 

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Moldova , sancţiuni , Rusia , Igor Dodon , consecințe

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.