01 aprilie 2013, 10:14 Realitatea moldovenească views 13210
01 aprilie 2013, 10:14 Realitatea moldovenească views 13210

Important! Berezovski a finanţat „revoluţia” de la Chişinău din 2009

În cadrul unei emisiuni difuzate de televiziunea de stat a Federaţiei Ruse, un fost agent MI-6 a devoalat rolul oligarhului rus în finanţarea schimbării de regim de la Chişinău în 2009, relatează ruvr.ru. Pentru a înţelege contextul dezvăluirilor prezentate, trebuie făcute cîteva precizări.

Jurnalistul de investigaţii Arkadii Mamontov care a organizat interviul cu fostul agent al serviciilor secrete britanice are o reputaţie de fin cunoscător al aspectelor oculte ale politicii europene, avînd şi o relaţie specială cu diverse structuri care îi livrează informaţii cu caracter incendiar.

Agentul MI-6 care a făcut dezvăluirile este Veaceslav Jarko care a fost racolat de serviciile britanice în 2007, dar ulterior s-a predat serviciului rus de contraspionaj. În cadrul colaborării cu serviciile britanice, Jarko a fost în contact cu Boris Berezovski şi Alexandr Litvinenko. Întrebat despre participarea lui Berezovski la „revoluţiile colorate” din spaţiul ex-sovietic, Jarko a oferit următorul răspuns:

„Berezovski a avut indubitabil o legătură cu aceste evenimente. El a avut o implicare în revoluţia din Georgia şi revoluţia din Ucraina. A avut legătură cu evenimentele din Republica Moldova şi Kîrgîzstan. Nu se poate spune că el este cel care a comandat sau a executat aceste revoluţii în proporţie de 100%, dar dacă comparăm revoluţiile cu o companie comercială, atunci se poate spune ce Berezovski avea minim 50% din acţiuni.”

Ar fi interesant de ştiut cum ar comenta implicarea financiară şi organizaţională a lui Boris Berezovski liderii coaliţiei de guvernare de la Chişinău. Boris Berezovski a dorit să se întoarcă în Rusia şi a cerut ca Vladimir Putin să-i permită acest lucru, într-o scrisoare transmisă cu puţin timp înainte de moarte.

Cel mai probabil, oligarhul rus a fost lichidat pentru ca dovezile implicării serviciilor secrete occidentale în „revoluţiile democratice” din spaţiul ex-sovietic să nu ajungă publice. Totodată, beneficiarii „revoluţiei” de la Chişinău nu ar trebui să se relaxeze. Există situaţii în care unii jucători incomozi ai politicii globale pot „vorbi din mormînt”.

Sursa:  ruvr.ru

Cuvinte cheie:

Chisinau , politica , bani , Boris Berezovski

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1789
Populația:
19400 locuitori

Ceadîr-Lunga este un oraş în Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, pe cursul mediu al rîului Lunga, oraşul Ceadîr-Lunga este situat la o distanţă de 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 19401 locutori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.