02 aprilie 2013, 09:30 Realitatea moldovenească views 6369
02 aprilie 2013, 09:30 Realitatea moldovenească views 6369

Guvernatorul BNM: Banii noştri sînt cei mai nesecurizaţi din lume

O confirmă chiar guvernatorul BNM, care spune că leul are nevoie de un nou design. Guvernatorul Băncii naţionale spune că peste cîţiva ani va fi analizată necesitatea introducerii valorii de 2 lei. 

Guvernatorul BNM nu poartă în portmoneu bancnote mari, cum ar fi cea de o mie de lei, şi îşi păstrează economiile în lei, relatează prime.md.

Cît ţine de eventualitatea unei aderări a Moldovei la piaţa monetară europeană, guvernatorul a spus că astfel de viziuni fac parte mai mult din domeniul ficţiunii.

 

Cuvinte cheie:

economie , bani , BNM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.