06 aprilie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 2430
Autoritatea Aeronautică a venit cu o reacție la anunțul Rusiei de a relua zborurile către R. Moldova
Foto: euromag.ru
06 aprilie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 2430

Autoritatea Aeronautică a venit cu o reacție la anunțul Rusiei de a relua zborurile către R. Moldova

Cu privire la informația difuzată în spațiul public, ce ține de reluarea zborurilor de către Federația Rusă în 52 de țări, inclusiv Republica Moldova, din data de 9 aprilie, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) precizează că autoritățile din țara noastră nu au fost informate despre intenția reluării zborurilor de către Federația Rusă, informează Noi.md.

De asemenea, reiterăm că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, făcînd posibilă reluarea curselor regulate de pasageri pe/ de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Spațiul aerian al Ucrainei și al Uniunii Europene, rămînînd închis pentru companiile aeriene rusești.

 Conform AAC, în prezent zborurile operatorilor aerieni din Federația Rusă către Aeroportul Internațional Chișinău nu pot fi efectuate.

Amintim că, Rusia a anunțat ieri, 4 aprilie, că va anula restricțiile, impuse din cauza pandemiei, la zborurile către 52 de țări, inclusiv Moldova, Argentina, India, China, Africa de Sud și alte state prietene, începînd cu 9 aprilie. Despre acest lucru a anunțat luni premierul rus Mihail Mișustin la o întîlnire cu fracțiunea „Edinaia Rusia”.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.