09 aprilie 2013, 16:29 Realitatea moldovenească views 7991
09 aprilie 2013, 16:29 Realitatea moldovenească views 7991

Cei mai buni 40 de ostaşi ai Armatei Naţionale au fost petrecuţi acasă cu onoruri militare

Foto: elldor.info

Obiectivul Armatei Naţionale este să le cultive tinerilor cetăţeni ai R. Moldova, în perioada serviciului militar, respectul pentru valorile sacre ale neamului, ca să fie patrioţi, cetăţeni responsabili şi să nu uite că ei, soldaţii de azi, sînt viitorul naţiunii.

Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării în exerciţiu, Vitalie Marinuţa, în cadrul ceremoniei de trecere în rezervă a celor mai buni militari în termen, desfăşurată astăzi la Ministerul Apărării, informează MOLDPRES.

Vitalie Marinuţa i-a felicitat pe cei 40 de militari prezenţi şi pentru modul impecabil în care şi-au îndeplinit misiunile, decorîndu-i cu insigna „Militar Eminent”. Ministrul a îndemnat soldaţii demobilizaţi să aplice în viaţa civilă deprinderile formate în cele 12 luni de stagiu militar - disciplina, punctualitatea, ambiţia şi onoarea.

În cadrul festivităţii, ministrul Apărării a oferit scrisori de mulţumire părinţilor prezenţi la eveniment, exprimîndu-şi recunoştinţa pentru buna educaţie asigurată feciorilor şi pentru că i-au susţinut în îndeplinirea serviciului militar.

În această primăvară urmează a fi demobilizaţi 1300 de tineri, care şi-au făcut serviciul militar în termen, în unităţile militare ale Armatei Naţionale. Concomitent în cadrul campaniei de încorporare în Forţele Armate, care se va desfăşura în perioada aprilie-iulie, în Armata Naţională vor fi înrolaţi 1150 de tineri, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

armata , Moldova , patriotism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.