28 aprilie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 2443
Cu vor arăta noile troleibuze ce urmează a fi procurate de municipalitate
Foto: facebook.com/Ion.Ceban.public
28 aprilie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 2443

Cu vor arăta noile troleibuze ce urmează a fi procurate de municipalitate

Un lot de 50 de troleibuze noi pentru capitală urmează a fi procurate de Regia Transport Electric, după ce Consiliul Municipal a votat majorarea capitalului RTEC cu 35 de milioane de lei în acest scop, informează Noi.md.

Vehiculele de tip standart și articulate urmează a fi achiziționate prin metoda negocierii directe sau prin participarea la licitații internaționale.

Municipalitate a identificat cîteva oferte pentru achiziționarea de troleibuze rulate cu caracteristici similare cu cele achiziționate anul trecut (în or. Riga, Letonia, or. Winterthur, Elveția și or. Salzburg, Austria).

Potrivit Primăriei, troleibuzele care urmează a fi achiziționate sunt moderne, dotate cu sisteme de aer condiționat și consum redus de energie electrică. Caroseria este cu podea joasă pe toată lungimea salonului și rampă retractabilă, pentru accesul persoanelor în scaun rulant.

Conform estimărilor, vehiculele pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani.

În prezent, Î.M. RTEC dispune de 435 de troleibuze, inclusiv 18 articulate. Din numărul total de unități, 108 sunt cu podea ridicată (25%) și sunt învechite din punct de vedere moral și fizic.

Cît privește unitățile articulate, 6 vehicule sunt cu o perioadă de exploatare de 25-26 de ani (anul fabricării 1995-1996), ceea ce impune înlocuirea urgentă a acestora și suplinirea parcului rulant cu unități adiționale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.