09 aprilie 2013, 16:59 Realitatea moldovenească views 7585
09 aprilie 2013, 16:59 Realitatea moldovenească views 7585

Stratfor: O integrare europeană rapidă a R. Moldova, Ucrainei și Georgiei nu se va produce


Foto: blip.tv

O integrare rapidă a statelor post-sovietice Georgia, Moldova și Ucraina în Comunitatea Europeană nu se va întîmpla, deoarece Uniunea Europeană este prea ocupată cu propriile probleme ca să acorde atenție periferiei Europei.

Potrivit pronosticului experților celebrului centru analitic american "Stratfor", Georgia, Ucraina și Republica Moldova nu au o perspectivă de integrare rapidă în Uniunea Europeană, specifică raportul publicat de acest centru și citat de vesti.md.

După cum se menționează în document, în toate aceste țări pozițiile UE au slăbit. Actuala criză politică și economică obligă statele membre ale Uniunii Europene, să se concentreze exclusiv asupra propriilor probleme și  nu ale vecinilor săi estici.

"Reieșind din aceasta, perspectiva de integrare rapidă a Ucrainei, Moldovei și Georgiei în Uniunea Europeană s-a redus", conchide raportul analiștilor. În opinia lor, situația actuală avantajează Rusia, deoarece Kremlinul are posibilitatea să-și păstreze influența în aceste țări.

 

Sursa: vesti.md

Cuvinte cheie:

UE , Moldova , integrare , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.