02 mai 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1609
Șeful Moldovagaz: Livrările de gaze naturale către R. Moldova se desfășoară conform contractului
02 mai 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1609

Șeful Moldovagaz: Livrările de gaze naturale către R. Moldova se desfășoară conform contractului

Oficial Republica Moldova nu a fost deconectată de la rețeaua de furnizare a gazului rusesc din 1 mai. Cu o confirmare în acest sens a venit șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, care a declarat că gazele naturale se livrează către Moldova în conformitate cu termenii contractului, transmite moldovenii.md cu referire la tv8.md.

„Livrările de gaze naturale către Republica Moldova se desfășoară ca de obicei, în conformitate cu termenii contractului cu „Gazprom"", a scris pe pagina sa de Telegram, Vadim Ceban.

Pe 29 aprilie, Gazprom a confirmat oficial livrările de gaz către Republica Moldova pentru luna mai. Anunțul a fost făcut la fel de președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, într-o postare pe Telegram.

Potrivit lui Vadim Ceban, în luna mai, vom achiziționa gaz rusesc la un preț de circa 910 dolari pentru mia de metri cubi, mai mic decît luna precedentă, cînd am plătit aproape 1200 de dolari.

Totuși, directorul Moldovagaz susține că prețul final va fi cunoscut abia în data de 3 mai.

La sfîrșitul lunii ianuarie, tariful la gazul natural, pentru consumatorii finali, a crescut pînă la 15 lei și 18 bani pentru un metru cub, cu tot cu TVA. Tariful a fost aplicat retroactiv, începînd cu 1 ianuarie 2022.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

gaz , Moldovagaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1831
Populația:
4823 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.