17 aprilie 2013, 15:34 Realitatea moldovenească views 7131
17 aprilie 2013, 15:34 Realitatea moldovenească views 7131

Salariile mai multor categorii de angajați bugetari vor crește

De la începutul lunii iunie, angajații salarizați în baza Rețelei tarifare unice, cu excepția militarilor, efectivului de trupă și corpului de comandă, vor primi salarii mai mari. O hotărîre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de guvern, relatează NOI.md.

Potrivit proiectului, majorările salariilor vor fi în progres – de la 100 de lei pentru angajații din categoria de salarizare 1-7 și pînă la 170 de lei pentru angajații din categoria de salarizare 25.

Potrivit ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, de majorări vor beneficia peste 100 de mii de angajați din instituțiile de cultură și artă, medico-sanitare și de asistență socială, cultura fizică și sport, din sfera științei și inovării, din alte instituții bugetare, precum și personalul cu profesii și specialități complexe din instituțiile de învățămînt.

Buliga susține că, pe parcursul a trei ani consecutiv, pentru angajații din categoria de salarizare 1-3, salariile tarifare au fost majorate cu 100 de lei, iar pentru ceilalți salarizați încadrați în categoria de salarizare 4-20, majorarea a fost în regresie de la 90 la 20 de lei.

Pentru majorarea salariilor sînt necesari în jur de 153 milioane de lei, mijloace prevăzute în bugetul de stat pentru 2013.



Sursa: NOI.MD

Cuvinte cheie:

salarii , munca , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
841 locuitori

Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.