07 iunie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 1522
Năstase, despre dosarul lui Stoianoglo la CEDO:
Foto: diez.md
07 iunie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 1522

Năstase, despre dosarul lui Stoianoglo la CEDO: "Cine va plăti?!"

R.Moldova riscă să fie piardă cauza Stoianoglo la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce procurorul general suspendat a depus două plîngeri în instanța internațională.

De această părere este președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase. Politicianul a menționat că R.Moldova riscă să fie sancționată în acest dosar, iar cei care vor plăti sînt cetățenii, deși în opinia lui vina ar trebui să și-o asume guvernarea.

Modul în care s-au petrecut lucrurile aici nu a fost tocmai elegant. Va fi sancționată R.Moldova? - Probabil.. Cine va plăti? - Noi. Va plăti cumva președintele țării? Președintele care a aprobat concursul, dînsa a venit cu ideea concursului la funcția de procuror general pe care l-a cîșigat Stoianoglo, vă amintiți, nu?

Tot dînsa a considerat că a fost trișat concurusul, pentru dividente poitice și pentru capital politic s-a răsturnat acel concurs, mai apoi a fost răsturnat și un guvern. Cine plătește? Oamenii plătesc. Cînd eu le spun oamenilor că trebuie să mergem pe constituție, pe lege, nu, nu- oamenii ascultă la televizor, a declarat Năstase în cadrul emisiunii "Puterea a patra".

Menționăm că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a depus două plîngeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, invocînd îngrădirea drepturilor sale de către instanțele naționale. Acesta s-a plîns că procedurile de pornire a urmăririi penale în privința sa au fost complet arbitrare.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
338 locuitori

Ceapaevca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Drochia și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 338 de oameni. Satul Ceapaevca a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.