10 iunie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 2702
Au fost stabilite tarifele de furnizare a apei în trei localități
10 iunie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 2702

Au fost stabilite tarifele de furnizare a apei în trei localități

Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat tarifele pentru furnizarea/ prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către unii operatori din domeniu. Este vorba despre operatorii din Hîncești, Cricova și Sîngerei.

Astfel, tarifele pentru prestarea serviciilor de către S.A. ”Operator Regional Apă-Canal Hîncești”, diferențiate pe categorii de consumatori, vor fi după cum urmează: serviciul public de alimentare cu apă potabilă – pentru consumatorii casnici în mărime de 18,85 lei/m3, pentru consumatorii noncasnici în mărime de 50,28 lei/m3; serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate – pentru consumatorii casnici în mărime de 11,33 lei/m3, pentru consumatorii noncasnici în mărime de 23,51 lei/m3.

Totodată, a fost emis Avizul privind cuantumul tarifelor pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către Î.M. „Regia Comunal-Locativă Cricova”: pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă – 9,71 lei/m3, pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate – 6,01 lei/m3, și a fost emis Avizul privind cuantumurile tarifelor pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către același titular de licență.

De asemenea, a fost emis Avizul privind cuantumul tarifelor pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către Î.M. Direcția de Producție ”Apă Canal” Sîngerei”, pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă – 14,62 lei/m3, iar pentru serviciul public de canalizare și de epurarea apelor uzate – 12,75 lei/m3, și au fost aprobate tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către Î.M. „Apă-Canal” Edineț.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

instalare , tarife

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populația:
525 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîrliţa și Vanţina. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 525 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.