23 mai 2013, 12:19 Realitatea moldovenească views 6363
23 mai 2013, 12:19 Realitatea moldovenească views 6363

Episcopul de Bălți Marchel, implicat în trei dosare penale


Foto: omg.md

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel este parte în trei litigii examinate în instanţele de judecată, motivul fiind opunerea sa faţă de prevederile Legii egalităţii, care acordă minorităţilor sexuale mai multe drepturi, informează omg.md.

El susține că este implicat în trei procese de judecată. În două dintre acestea figurează în calitate de martor, iar în al treilea a fost chemat în judecată „pentru unele declarații”. Potrivit reprezentanților organizației Genderdoc-M, ar fi vorba de declarații de instigare la ură și discriminare.

Episcopul a menţionat că în două litigii este citat în calitate de martor, acestea ţinând de hotărârea Consiliului municipal Bălţi, prin care teritoriul municipiului este declarat „zonă de interzicere a homosexualităţii”. Sursa citată a menţionat că iniţiatorul procesului este Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat.

„Într-un litigiu sînt acuzat de organizaţia „Gender Doc”, unde reprezentanţii acestei organizaţii mă acuză de instigare la ură, pentru că le-am spus pe nume homosexualilor. Pretenţiile lor sînt de 16 300 lei, pe care le vor de la mine drept recompensă morală”, a declarat sursa citată.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti Markel s-a recomandat ca cel mai mare oponent al Legii privind egalitatea șanselor, pledînd pentru limitarea drepturilor minorităţilor sexuale şi promovarea valorii familiei într-o societate absolut ortodoxă, cum este cea din Moldova.

Cuvinte cheie:

lege , antidiscriminare , Marchel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.