25 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 2156
Ce au în comun moldovenii și albanezii
25 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 2156

Ce au în comun moldovenii și albanezii

Moldovenii și albanezii au multe în comun, în ciuda faptului că trăiesc în diferite regiuni.

Despre acest lucru, într-un interviu pentru Noi.md, a declarat Ambasadoarea Albaniei în Republica Moldova cu reședința la Sofia, Donika Hoxha.

”Deși trăim în două regiuni diferite, putem distinge multe asemănări între oamenii noștri. Atît albanezii, cît și moldovenii sînt foarte muncitori, foarte deșteptți și frumoși. În Moldova, ca și în Albania, ospitalitatea este foarte apreciată. Ospitalitatea în casa cuiva, în ambele țări, este o normă culturală care se referă nu numai la atitudinea față de vizitatori, ci și la felul în care se comportă gazda. Casa unui albanez este locuința lui Dumnezeu și a oaspetelui. Deci, înainte de a fi casa stăpînului său, este casa oaspetelui său”, a menționat diplomatul.

Ea a atras atenția asupra faptului că de ceva vreme, Europa se confruntă cu una dintre cele mai dificile crize din Europa, cînd Rusia a atacat în mod nejustificat Ucraina, încălcînd normele care reglementează ordinea internațională.

”În aceste circumstanțe triste, am fost martori la răspunsul umanitar al Moldovei prin care sprijină refugiații ucraineni. Moldovenii și-au deschis casele, primăriile și centrele pentru copii pentru a-și susține „frații și surorile”, așa cum îi numesc pe vecinii ucraineni, cu generozitate și dragoste fără precedent. Albanezii au făcut același lucru în timpul războiului din Balcani, cînd kosovarii au fost nevoiți să-și părăsească țara în 1999. Ceea ce m-a impresionat, de asemenea, este populația relativ tînără din Albania și Moldova, precum și o mare diasporă a ambelor țări”, a declarat Ambasadoarea Albaniei în Republica Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Albania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
981 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 981 de oameni. Satul Popovca a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.