07 noiembrie 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 1546
Moldova va face schimb automatizat de date ADN cu statele din Europa de sud-est
07 noiembrie 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 1546

Moldova va face schimb automatizat de date ADN cu statele din Europa de sud-est

Protocolul de amendare a Acordului dintre părțile Convenției privind cooperarea polițienească în Europa de Sud-Est privind schimbul automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor (CCP ESE) a fost ratificat de Parlament. Inițiativa legislativă a fost votată de 55 de deputați.

Propunerea de amendare a Acordului CCP ESE aparține Comisiei Europene, iar în Protocol se stipulează faptul că noul cadru stabilit pentru schimbul automatizat de date ADN, dactiloscopice și de înregistrare a autovehiculelor este modelat pe standardele UE, ceea ce confirmă actualitatea și importanța acestui tratat.

Scopul amendării Acordului este de a clarifica dispozițiile cu privire la primatul legii Uniunii Europene și competența exclusivă a Comisiei Europene să ia decizii caracteristice cu privire la nivelul de protecție a datelor din statele terțe și să reformeze procedura de aderare la Acord.

Protocolul va contribui la consolidarea cooperării polițienești transfrontaliere în combaterea amenințărilor la adresa ordinii și siguranței publice, precum și la prevenirea, detectarea și investigarea infracțiunilor. Tratatul presupune schimbul, la nivel interstatal, de informații relevante la persoanele implicate în infracțiuni, precum și la transmiterea profilelor ADN și altor materiale de identificare.

Acordul privind schimbul automatizate de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor a fost ratificat de țara noastră în 2019.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

ADN , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
5542 locuitori

Puhoi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Puhoi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ialoveni și la 50 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5542 de oameni. Puhoi a fost menționat documentar în anul 1469.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.