06 ianuarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1563
Procedura de depunere a cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a fost îmbunătățită
06 ianuarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1563

Procedura de depunere a cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a fost îmbunătățită

Pe parcursul anului 2022, în contextul evenimentelor din Ucraina s-a atestat o creștere semnificativă a numărului de aplicanți la cetățenia Republicii Moldova.

Potrivit datelor din Registrul de stat al populației, în raport cu anul 2021, în anul 2022 numărul cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a crescut de la 7168 la 10799.

În aceste condiții, a fost luată decizia ca cetățenii să aibă posibilitatea să depună cererile de dobîndire și redobîndire a cetățeniei Republicii Moldova la toate centrele multifuncționale din țară și din municipiul Chișinău. Anterior, în ceea ce privește municipiul Chișinău, cererile puteau fi depuse doar la Secția cetățenie a Agenției Servicii Publice (str. Pușkin, 42).

Astfel, începînd cu data de 3 ianuarie 2023, centrele multifuncționale din mun. Chișinău (nr.1, 2, 3, 4 și 5) vor presta spectrul complet de servicii în materie de cetățenie și anume, vor recepționa cererile pentru:

✔️ dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere;
✔️ dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova prin naturalizare;
✔️ redobîndirea cetățeniei Republicii Moldova;
✔️ abrogarea Decretului sau a unei părți din Decretul Președintelui Republicii Moldova privind aprobarea renunțării la cetățenia Republicii Moldova;
✔️ determinarea apartenenței la cetățenia Republicii Moldova;
✔️ eliberarea adeverinței privind apartenenţă sau neapartenența persoanelor la cetățenia Republicii Moldova.

Informația detaliată cu privire la documentele necesare și termenul de examinare a cererilor în materie de cetățenie, precum și adresele juridice ale subdiviziunilor teritoriale și datele de contact pot fi vizualizate aici

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , pasaport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.