09 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1941
Zeci de mii de persoane vor beneficia de un suport unic. Care sînt criteriile de eligibilitate
09 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1941

Zeci de mii de persoane vor beneficia de un suport unic. Care sînt criteriile de eligibilitate

Zeci de mii de familii vulnerabile din Moldova vor beneficia de asistență financiară de urgență, acordată în baza Memorandumului de înțelegere semnat la sfîrșitul anului trecut între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și agențiile ONU.

Potrivit ministerului, plata ajutorului financiar de urgență, achitat din sursele Programului Alimentar Mondial (PAM), a început din 27 ianuarie, transmite bizlaw.md.

Conform înțelegerilor dintre parteneri, programul a fost extins de la 6 la 7 luni, la fel și numărul de beneficiari. Astfel, pe lîngă cei 39.926 de beneficiari inițiali, vor fi incluse în program încă 16 mii de persoane vulnerabile, numărul total al acestora ajungînd la aproape 56 mii. Beneficiarii din lista adițională vor fi evaluați de comisiile locale, conform criteriilor stabilite și își vor primi banii odată cu încheierea procesului de verificare și aprobare.

Potrivit autorităților, suportul financiar va fi acordat sub formă de plată unică, în valoare de 4.900 de lei, prin intermediul Poștei Moldovei și a altor prestatori de servicii de plată, care operează cu Western Union. Beneficiarii vor fi anunțați despre posibilitatea ridicării suportului financiar prin intermediul mesajelor telefonice scurte (SMS), în termen de 15 zile de la data primirii notificării.

Precizăm că la sfîrșitul anului trecut, Agențiile ONU și Ministerul Muncii și Protecției Sociale au semnat recent un Memorandum de Înțelegere privind “Acordarea asistenței financiare de urgență pentru populația afectată de criză și integrarea răspunsului la șocuri în sistemul național de protecție socială din Republica Moldova”, cu scopul de a permite comunităților vulnerabile să devină mai rezistente la șocurile generate de crizele multiple înregistrate în țară.

Autoritățile au anunțat atunci că factorii privind eligibilitatea pentru acest ajutor financiar includ următoarele aspecte: familiile preselectate de sistemele “Ajutor Social” sau “APRA” ce includ: persoane cu orice grad de handicap; familiile monoparentale cu copii cu vîrsta cuprinsă între 0-17 ani; familii cu cel puțin 3 copii cu vîrsta cuprinsă între 0-17 ani; femeile însărcinate sau care alăptează, cu cel puțin un copil cu vîrsta cuprinsă între 0-2 ani.

Pentru mai multe detalii privind suportul financiar, puteți apela la asistenții sociali din comunitățile dvs. sau la linia telefonică fierbinte gratuită a Programului Alimentar Mondial – 0 8001 08 90.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , ajutor material , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.