15 februarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1206
Ministerul Infrastructurii și Energiei ar putea fi divizat
15 februarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1206

Ministerul Infrastructurii și Energiei ar putea fi divizat

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a confirmat în cadrul unui interviu că Ministerul Infrastructurii și Energiei va fi divizat. Declarațiile în acest sens au fost făcute de oficial într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

„Acest minister probabil că va fi separat, pentru că este și va rămâne în continuare un domeniu strategic, noi va trebui, cel puțin următorii 10 ani, să investim enorm în acest domeniu. Și aici nu vorbesc doar de interconexiunile pe care le facem la sud cu România și cea de la nord care trebuie să apară, dar sunt mult mai multe lucruri care trebuie făcute, eficiența energetică, regenerabile, transformarea, în general, a conceptului de securitate energetică, cum să ne asigurăm, pe de o parte, noi să producem, să fie energie verde, de aceea și trebuie să avem o instituție separată, care să se ocupe doar cu acest domeniu, plus că acquis-ul comunitar și procesul de integrare europeană o să necesite o atenție sporită la acest domeniu”, a spus Igor Grosu.

Anterior, ministrul pentru Infrastructură și Dezvoltare Regională, Andrei Spînu, a fost responsabil de sectorul energetic în precedentul Cabinet de miniștri. După demisia Guvernului Gavrilița, a devenit secretar general al administrației prezidențiale.

Pe 10 februarie, Natalia Gavrilița și-a dat demisia din funcția de prim-ministru, ceea ce a atras demisia întregului cabinet de miniștri. După câteva ore, Maia Sandu l-a desemnat drept candidat la funcția de premier pe fostul său consilier în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, care are la dispoziție 15 zile pentru a prezenta componența noului Executiv și programul de guvernare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

minister , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.