22 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1040
Recean: Optăm pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean
22 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1040

Recean: Optăm pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean

Republica Moldova rămîne fidelă principiului de soluţionare a conflictului transnistrean exclusiv pe cale paşnică.

Potrivit Infotag, acest lucru l-a declarat premierul Dorin Recean, răspunzînd la o întrebare a jurnaliştilor despre ce a avut în vedere prin "demilitarizarea regiunii".

"Moldova este implicată într-un proces care presupune o soluţionare exclusiv paşnică a problemei transnistrene. Aceasta înseamnă că Rusia trebuie să-şi retragă trupele, să-şi evacueze armele şi muniţiile. Rusia s-a angajat să facă acest lucru de mai multe ori. Trebuie să ne asigurăm că Rusia îşi respectă promisiunile. Asta înseamnă demilitarizarea", a spus el.

Referindu-se la posibile scenarii de destabilizare a situaţiei din Moldova de către forţele proruse, Recean a spus că astfel de scenarii există, dar că autorităţile competente sînt pregătite pentru asemenea provocări.

Secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recomandat autorităților moldovene să manifeste prudență în evaluarea reglementării transnistrene și în legătură cu forțele de menținere a păcii ruse. El a menționat că Federația Rusă rămîne o parte responsabilă în problema reglementării transnistrene și continuă să îndeplinească funcții relevante în această direcție.

După cum s-a raportat anterior, președintele rus Vladimir Putin a oprit astăzi decretul de acum zece ani privind politica externă a Rusiei.

Este indicat faptul că această decizie vizează protejarea intereselor Rusiei în fața schimbărilor semnificative în relațiile internaționale.

În același timp, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că în curînd Kremlinul va publica un nou concept de politică externă a Rusiei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
273 locuitori

Petropavlovca este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Petropavlovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.