10 aprilie 2023, 20:00 Realitatea moldovenească views 1304
Șefa statului Maia Sandu, adresare către toți cetățenii țării
10 aprilie 2023, 20:00 Realitatea moldovenească views 1304

Șefa statului Maia Sandu, adresare către toți cetățenii țării

19:01 // Maia Sandu: Moldova se află într-un moment de răspîntie, ce se va întîmpla cu țara noastră depinde de puterea poporului nostru clar ce vrem. Trebuie să spunem fără ocolișuri Moldova va izbuti. Moldova plătește un preț enorm pentru războiul din Ucraina.

Din această cauză cauză au crescut prețurile la toate produsele și serviciile. Noi am făcut totul pentru a proteja oamenii. Timpul a demonstrat că am ales calea cea dreaptă iar cei care visau să destabilizeze situația, sînt gata să vadă casa părintească

O grupare de hoți plătită cu bani murdari și-a pus calea să blocheze calea noastră europeană. Aceiași grupare o atacă otrăvind sufletele oamenilor prin ceartă și dezbinare. Aceiași bani finanțează așa numitele proteste, s-ar părea că aceste grupări care vor să ne disftrugă pacea și buna înțelegere țipă mai tare decît se aude vocea poporului.

Europa e cu ochii pe noi, întreaga lume e cu ochii pe noi, mulți au impresia gresită că cetățenii RM privesc cu nepăsare la ceea ce se întîmplă.

Vă îndemn să ne manifestăm opinia clară de aderare la UE, vă îndemn să arătăm că unicul stăpîn al acestui pămînt este poporului RM.

A venit timpul ca moldovenii să arate că suntem un popor stăpîn în casa lor. Eu cred că a venit timpul ca cei care sînt cu ochii pe noi să vadă că în clipele hotărîtoare sîntem uniți și curajoși.

Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că sîntem europeni și că asta e calea aleasă de noi. Să dăm un răspuns respicat și clar, să se audă vocea naostră a celor mulți, poporului nostru.

Adunarea națională Moldova Europeană va avea loc pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale. Vin cu un îndemn către toți, împreună să sprijinim visul nostru comun, să demonstrăm că noi vrem pace, vrem ca UE să fie la noi acasă așa cum ne-am adunat cînd ne-am cerut independența și am obținut-o.

Așa să ne adunăm și acum.

Voi discuta în perioada imediat euorpeană cu forțele politice pro-europene, cu mediul academic detaliile legate de acest eveniment. Dar în primul rînd am vrut să ne adresez oamenilor.

Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene.Deciziile mari se iau de oameni în piața marii adunări naționale. Ce facema cum va influența viețile noastre și ale copiilor noștri, generațiile viitoare vor privi cum ne-am comportat în aceste vremuri și ne vor întreba ce am făcut noi pentru ca să ne apărăm țara.

La 21 mai 2023 ne vom aduna împreună să răspunde la aceste întrebări.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , PMAN , cetățeni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.