19 iunie 2013, 15:56 Realitatea moldovenească views 5960
19 iunie 2013, 15:56 Realitatea moldovenească views 5960

Moldova intenționează să participe la operațiunea NATO din Kosovo


Foto: elldor.info

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, s-a întîlnit pe 14 iunie la Bruxelles cu prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă, potrivit serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova.

În cadrul reuniunii, au fost discutate aspecte ale cooperării Moldovei „neutre" cu NATO. Rasmussen a salutat propunerea Chișinăului de a lua parte la operațiunea NATO în Kosovo.

De asemenea, Secretarul General al NATO a apreciat acţiunile realizate de autorităţile de la Chişinău în implementarea eficientă a Planului individual de Acţiune şi Parteneriat (IPAP). Anders Fogh Rasmussen l-a asigurat pe Iurie Leancă de sprijinul NATO în promovarea reformelor şi de disponibilitatea de a transmite expertiza statelor membre în consolidarea rolului Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova.

"Cooperarea NATO cu Republica Moldova nu este în contradicție cu statutul de neutralitate al țării consfințit în Constituție. Alianța are o experiență bogată de cooperare cu statele neutre și nealiniate de care poate beneficia și Republica Moldova", a subliniat Anders Fogh Rasmussen.

Secretarul General al NATO a reiterat sprijinul Alianței pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și pentru eforturile depuse de autoritățile moldovene în vederea soluţionării pe cale paşnică a diferendului transnistrean.

Iurie Leancă l-a invitat pe Secretarul General al NATO să efectueze o vizită oficială la Chişinău. Secretarul general al NATO a acceptat invitația.

Cuvinte cheie:

Moldova , NATO , Kosovo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.