03 iulie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1073
Tragedia de la Aeroportul Chișinău: Maia Sandu a decretat ziua de 4 iulie zi de doliu național
03 iulie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1073

Tragedia de la Aeroportul Chișinău: Maia Sandu a decretat ziua de 4 iulie zi de doliu național

Președinta Maia Sandu a decretat ziua de 4 iulie zi de doliu național, în semn de comemorare a victimelor de la Aeroport, notează Noi.md.

În această zi, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Președinta Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI.

Amintim că în urma atacului armat de vinerea trecută de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost împușcați polițistul de frontieră Serghei Muntean (31 de ani) și angajatul securității aeroportuare, Igor Ciofu (40 de ani). Pe caz Procuratura Generală a pornit dosar penal.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.