18 iulie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1059
Jurămîntul de învestire a noilor miniștri: Efros, Perciun și Spînu
18 iulie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1059

Jurămîntul de învestire a noilor miniștri: Efros, Perciun și Spînu

Miniștrii desemnați au depus astăzi jurămîntul de învestire în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Președinției Republicii Moldova. În locul Anei Revenco la șefia Ministerului Afacerilor Interne vine Adrian Efros.

Locul Liliei Dabija de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va fi ocupat din nou de Andrei Spînu, iar la Ministerul Educației, condus anterior de Anatolie Topală, vine Dan Perciun, transmite Noi.md.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: "Trei domenii importante de guvernare, de azi revin în responsabilitatea voastră. Le mulțumim colegilor noștri pentru munca depusă în această perioadă. Fiecare a fost un model de corectitudine. Au condus domenii într-o perioadă foarte complicată. Așteptarea mea este ca energia voastră de a schimba lucrurile în bine ne vor permite să dăm un nou avînt lucrurilor, pe care le-am început".

Președintele țării a vorbit despre fiecare dintre cei trei miniștri desemnați, subliniind că așteptările de la activitatea acestora sînt mari.

Dorin Recean, prim-ministru: "Mulțumesc că ași acceptat, doamnă președinte, candidaturile acestor noi membri ai Guvernului. Sînt foarte importante aceste trei domenii: educație, infrastructură, interne. Este important să accelerăm reformele. Cred că experiența voastră va fi tare importantă".

Amintim că în data de 14 iulie, premierul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri, Ana Revenco, Lilia Dabija și Anatolie Topală și-au depus cererile de demisie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.