30 iunie 2013, 13:05 Realitatea moldovenească views 5359
30 iunie 2013, 13:05 Realitatea moldovenească views 5359

Tineretul din Găgăuzia își vede viitorul în componenţa Moldovei



Consiliul Coordonator al Tinerilor din Găgăuzia se pronunţă împotriva desfăşurării referendumului pentru ieşirea regiunii autonome din componenţa Republicii Moldova. Consiliul se adresează politicienilor şi decanilor de vîrstă din autonomie să nu permită să le fie periclitat viitorul prin ieşirea din componenţa statului suveran Republica Moldova, transmite tv7.md 

Potrivit unei declaraţii a consiliului, iniţiativa unor grupuri de persoane de a aduna semnături pentru desfăşurarea referendumului are ca scop înrăutăţirea relaţiilor dintre moldoveni şi găgăuzi. Tinerii condamnă deciziile negîndite ale unor politicieni, care pentru un profit politic de moment încearcă să-i lipsească de viitor în cadrul unui stat suveran.

Tinerii susţin că moldovenii, găgăuzii, ruşii, ucraineii, bulgarii, evreii, romînii şi alte naţionalităţi care locuiesc pe teritoriul Moldovei formează un popor pentru care acest stat este Patrie. Toleranţa şi respectul pentru alte culturi şi religii au fost mereu caracteristice poporului moldovenesc, spun tinerii, şi aceasta este, în opinia lor, cerinţa pentru ca Găgăuzia să se dezvolte în limitele unui stat paşnic.

Cuvinte cheie:

tineret , Moldova , viitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.