26 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1559
Vasili Chirtoca: oamenii care în condițiile noastre creează întreprinderi de producere, merită un piedestal. Partea 2
26 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1559

Vasili Chirtoca: oamenii care în condițiile noastre creează întreprinderi de producere, merită un piedestal. Partea 2

(Continuare. Începutul - 19.07.2023)

Trebuie oare statul să stimuleze dezvoltarea businessului mare? De ce modificarea legislației în domeniul pieței auto poate să o prăbușească? Ce urmează, dacă politicienii în orice inițiativă văd ”interesele” cuiva?

Despre aceasta și despre multe altele s-a vorbit în cadrul talk-showului "Без галстуков (Fără cravată)" cu Alexandr Stahurschii (TV4). Oaspetele emisiunii cu tema "Businessul mare" a fost Vasili Chirtoca, președintele companiei DAAC Hermes S.A. și președinte al comitetului de conducere DAAC Hermes Grup S.A. Continuăm să familiarizăm cititorii cu versiunea textuală a interviului.

- Noi am vorbit despre businessul auto. Următorul sector foarte interesant – producerea. În companie, aveți mai multe genuri de producere. Voi începe cu primul. Societatea pe acțiuni "Agromașina". Pe site-ul Dvs. scrie că această întreprindere produce utilaje și inventar agricol, fiind specializată în proiectarea și producerea mașinilor pentru mecanizarea proceselor anevoioase de muncă, a combinelor autopropulsate și a remorcilor pentru tractoare. Înțeleg că este o întreprindere producătoare serioasă, necesară agriculturii noastre. Cum stau lucrurile în acest sector?

- Să începem cu problemele comune.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Vasilii Chirtoca , producere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.