01 iulie 2013, 11:32 Realitatea moldovenească views 7226
01 iulie 2013, 11:32 Realitatea moldovenească views 7226

Cetăţenii, îndemnaţi să fie prudenţi când merg la scăldat


Foto: trm.md

Cetăţenii sînt rugaţi să fie prudenţi, pentru a evita cazurile de înec. Respectarea normelor de comportament în apă poate scădea considerabil numărul situaţiilor excepţionale. Atenţionarea vine din partea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, care a lansat o campanie de prevenire a cazurilor de înec cu genericul „Spune nu înecurilor”, informează trm.md.

În acest sens, salvatorii efectuează razii la bazinele acvatice din ţară și informează populația despre regulile de comportament în apă. Totodată, salvatorii instruiesc cetățenii cum să reacţioneze în cazul în care observă că cineva se îneacă. Scăldatul este indicat doar în spaţiile special amenajate. În caz contrar, pot fi curenţi de apă, gropi, nămol şi pietre. Mai mult, nu este recomandat scăldatul celor care au consumat băuturi alcoolice.

Angajații Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale întreprind vizite la bazinele acvatice care nu au staţii de salvare şi nu sunt destinate agrementului. Raziile urmează să fie desfăşurate pe tot teritoriul ţării, în special, la cele mai aglomerate bazine. Totodată, salvatorii monitorizează pe parcursul zilelor de odihnă malurile râurilor Nistru şi Prut, unde oamenii aleg să se scalde.

În Republica Moldova sunt peste patru mii de bazine acvatice şi 1000 km de râu.

De la începutul perioadei calde, în lacurile din ţară s-au înecat 25 de persoane, dintre care șase copii.

Cuvinte cheie:

apa , pericol , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.