21 august 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1662
Gara Feroviară se confruntă cu o scădere acută a numărului de pasageri
21 august 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1662

Gara Feroviară se confruntă cu o scădere acută a numărului de pasageri

Gara Feroviară se confruntă cu o scădere severă a numărului de pasageri în ultimele două decenii, potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică.

În anul 2000, aproximativ 4,8 milioane de pasageri au călătorit cu trenul, iar în anul 2022 s-a înregistrat o scădere de 8 ori, astfel, numărul acestora a ajuns la doar 600 000, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

În ultimii 8 ani, întreprinderea de stat Calea Ferată a Moldovei a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei. Acestea au crescut din cauza scăderii numărului de pasageri, în special pentru transportul internațional, dar și a celui de mărfuri.

Totodată, veniturile sînt în continuă scădere.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Gara Feroviară , CFM , pasageri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.