06 noiembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1065
La ce preț se cumpără lemnele de foc
06 noiembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1065

La ce preț se cumpără lemnele de foc

Anul acesta, cetățenii vor plăti între 750 de lei și 1250 de lei pentru un metru ster de lemn tare și între 370 și 750 de lei pentru un metru ster de lemn moale.

Pentru a procura lemne pentru încălzire, cetățenii trebuie să se adreseze la ocoalele silvice și nu trebuie să mai depună cereri la primării, așa cum făceau anul trecut. Stocurile de lemne pot fi verificate inclusiv pe site-ul Agenției „Moldsilva".

Moldova are stocuri suficiente de lemne pentru a trece peste sezonul rece, a dat asigurări ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, care a precizat că acum nu sînt planificate majorări de prețuri pentru lemnul, care este în stoc, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

În prezent, ocoalele silvice dispun de peste 16 mii de metri steri de lemn. Mai mult, prețul acestora nu va crește, cel puțin pînă la sfîrșitul anului. Moldsilva analizează solicitările consumatorilor, iar la necesitate vor fi luate măsuri de suplimentare a stocurilor.

În Republica Moldova, peste 650 de mii de gospodării folosesc lemnul pentru încălzire în sezonul rece.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lemne , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.