08 noiembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1163
Energia electrică s-ar putea ieftini pentru consumatori Premier Energy
08 noiembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1163

Energia electrică s-ar putea ieftini pentru consumatori Premier Energy

Prețul la energia electrică pentru unii consumatori din Republica Moldova ar putea să scadă.

Premier Energy solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) reducerea tarifelor pentru energia electrică furnizată consumatorilor casnici și noncasnici, scrie newsmaker.md.

Potrivit cererii, Premier Energy solicită aprobarea unui tarif de 2,41 lei/1 kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sînt racordate la rețelele electrice de distribuție joasă, numiți consumatori casnici, cu 16 bani mai puțin decît achită în prezent.

În cazul celor conectați la rețeaua de tensiune medie, noul tarif ar putea constitui 1,92 lei/1 kWh. Cei conectați la rețeaua de tensiune înaltă vor achita 1,73 lei/1 kWh, conform calculelor propuse de Premier Energy.

Solicitarea Premier Energy urmează în ședința ANRE. Instituția nu a anunțat deocamdată data următoarei ședințe. În prezent, consumatorii casnici Premier Energy achită un tarif de 2,57lei/kwh.

Ultima ieftinire a energiei electrice pentru consumatorii Premier Energy a avut loc în luna iulie și a constituit 42 de bani per kwh.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.