10 noiembrie 2023, 13:30 Realitatea moldovenească views 1378
Azi-dimineață, încă nouă moldoveni au fost evacuati din Fîșia Gaza
10 noiembrie 2023, 13:30 Realitatea moldovenească views 1378

Azi-dimineață, încă nouă moldoveni au fost evacuati din Fîșia Gaza

În dimineața zilei de azi, alți 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fîșia Gaza în Egipt, notează Noi.md.

"Astăzi-dimineață, alți 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fîșia Gaza în Egipt, cu sprijinul partenerilor noștri ucraineni.

Acum ei toți se află în siguranță", au menționat pentru Noi.md responsabilii de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Cu detalii instituția a precizat că va reveni mîine.

Amintim că ieri 36 de moldoveni, evacuați din Fîșia Gaza, au ajuns în siguranță în Republica Moldova. Pe 7 noiembrie, autoritățile israeliene au anunțat că aproximativ 600 de străini ar trebui să fie evacuați în Egipt din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , evacuare , Fîșia Gaza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.