24 noiembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1284
Bolea spune de ce pîinea nu s-a ieftinit dacă grîul costă 2,50 lei
24 noiembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1284

Bolea spune de ce pîinea nu s-a ieftinit dacă grîul costă 2,50 lei

De ce dacă grîul este 2,50 lei pîinea nu s-a ieftinit?

Pentru că grîul din Republica Moldova este exportat, iar pentru a coace pîine producătorii noștri cumpără făină din străinătate, a declarat ministrul Agriculturii și Industrie Alimentare, Vladimir Bolea, la o emisiune de la Agro TV, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Dacă ne uităm la cei 2-3 lideri dintr-un sat niciunul nu produce făină și nici pîine nu coc din ea. Cei care produc pîine importă făina în Republica Moldova. Avem și grîu de calitate în țară, dar nu este procesat. Cantitate mică pe care o avem trebuie să fie procesat și avea să avem pîine mai ieftină. La noi cei care produc grîu sînt orientați spre export, iar cei care produc pîine sînt orientați spre import de făină și producerea produselor de panificație din produse de import. Din toate acestea sînt create condiții de lumi paralele”, a declarat Vladimir Bolea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Bolea , pîine , grîu , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.