28 decembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1093
Atmosfera sărbătorilor de Crăciun adusă de salvatori micilor pacienți de la Institutul Oncologic
28 decembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1093

Atmosfera sărbătorilor de Crăciun adusă de salvatori micilor pacienți de la Institutul Oncologic

În seara zilei de 26 decembrie 2023, IGSU a dus feeria sărbătorilor de iarnă pentru micuții pacienți din cadrul Institutului Oncologic din municipiul Chișinău. Activitatea cultural artistică pentru micii pacienți ai Institutului a avut loc în incinta spitalului.

Aici, salvatorii și pompierii au creat o atmosferă de sărbătoare ajungînd în ograda instituției medicale cu patru autospeciale de intervenție. La eveniment, care este organizat tradițional de IGSU a participat șeful Inspectoratului colonel Oprea Alexandru. Angajații IGSU au felicitat copiii internați cu sărbătorile de iarnă, iar ulterior salvatorii și pompierii le-au înmînat micuților cadouri din partea conducerii.

Pacienții, personalul medical și toți vizitatorii au admirat recitalul de piese instrumentale de Crăciun interpretate de Fanfara Inspectoratului General de Carabinieri.

Mai mult, copiii au avut parte de un spectacol vesel cu păpuși organizat în dar de actorii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”.

Micuții și angajații spitalului au fost încîntați să admire interpretarea recitalului de piese interpretate de Fanfara IGC, dar și spectacolul organizat de trupa de actori.

Scopul activităților realizate de IGSU în parteneriat cu Inspectoratul General de Carabinieri și Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” este de a bucura copiii din spital, dar și de a le oferi o atmosferă magică de Crăciun.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422
Populația:
1583 locuitori

Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.