24 ianuarie 2024, 13:30 Realitatea moldovenească views 1605
Mihai Popșoi îi ia locul lui Nicu Popescu
24 ianuarie 2024, 13:30 Realitatea moldovenească views 1605

Mihai Popșoi îi ia locul lui Nicu Popescu

Oficial, fotoliul de Ministru al Afacerilor externe și Integrării, ocupat pînă astăzi de Nicu Popescu, va fi ocupat de Vicepreședintele Parlamentului, deputatul partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi.

Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de astăzi a Guvernului de către premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Mihai Popșoi este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit platformei cusens.md, el a ajuns pentru prima dată în legislativ în 2019, pe listele Blocului electoral ACUM, format din Platforma DA și PAS. Ulterior, Popșoi a fost reales deputat în Parlamentul de la Chișinău în 2021, pe listele PAS – partid a cărui vicepreședinte este din 2017.

Popșoi a făcut doctoratul în studii politice la Universitatea din Milano, Italia. Până a intra în Parlament, acesta a oferit consultanță politică mai multor organizații internaționale. De asemenea, potrivit CV-ului, Popșoi a lucrat în calitate de manager de proiect la Centrul NATO în Moldova, precum și analist politic la Ambasada SUA în Moldova.

Totodată, Cristina Gherasimov va conduce Ministerul pentru afaceri europene și va coordona activitatea biroului pentru integrarea europeană.

Reamintim că din 22 noiebrie 2023, Cristina Gherasimov a fost desemnată în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Cristina Gherasimov este licențiată în relații internaționale, a făcut un master la universitatea din Wrocław din Polonia master la Institutul European pentru Studii internaționale avansate și doctorat în științe politice la universitatea Rutgers din Statele Unite ale Americii. Din anul 2021 Cristina Gherasimov este consilier pe politică externă și integrare europeană a președintelui Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Mihai Popșoi , Nicu Popescu , MAEIE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1615
Populația:
104 locuitori

Duma este un sat din cadrul comunei Dereneu din raionul Călărași. Satul are o suprafaţă de circa 0.38 kilometri pătraţi. Localitatea Duma se află la distanța de 24 km de orașul Călărași și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. A fost atestată documentar în anul 1615.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.