08 februarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 799
Dumitru Diacov: ”Tactica de a-i face cu ou și cu oțet pe cei care nu sînt ca tine este una greșită”
08 februarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 799

Dumitru Diacov: ”Tactica de a-i face cu ou și cu oțet pe cei care nu sînt ca tine este una greșită”

Atît în Transnistria, cît și în UTA Găgăuzia trăiesc cetățeni ai Republicii Moldova care au aceleași drepturi ca și noi și aceste drepturi trebuie protejate.

Opinia aparține fostului deputat PDM, Dumitru Diacov și a fost expusă în cadrul unei emisiuni televizate.

”Dacă noi privim atent ce se întîmplă în jurul nostru noi vedem că avem o situație neobișnuită, avem o nervozitate neobișnuită în Republica Moldova. Nu există acest dialog de care se vorbește mult timp și există aceste învinuiri reciproce. Pe de o parte Guvernarea toți hoți, bandiți și așa mai departe și ceilalți cataloghează în felul său guvernarea. Nu cred că este posibil să mobilizezi o societate la niște lucruri grandioase așa cum noi ne propunem sarcina, trăind într-o astfel de atmosferă. Eu cred că noi trebuie să facem tot ce e posibil ca și Guvernarea să se întoarcă cu fața spre oameni, ca și Guvernarea să discute nu contează îs găgăuzi, îs bulgari sau altă naționalitate. Indiferent de acest aspect ei sînt cetățeni ai Republicii Moldova. Foarte des urmărim situația cînd la un canal TV vine un reprezentant al Guvernării și îi face cu ou și cu oțăt ba pe ăștia din Transnistria, ba pe cei din UTA Găgăuzia, nu este normal acest lucru pentru că acolo sînt cetățeni ai Republicii Moldova, ei au aceleași drepturi ca și tine și învinuirile aceste reciproce nu este normală”, a declarat Diacov.

Mai mult decît atît, acesta spune că speră ca atitudinea Guvernării să se schimbe pe viitor.

”De aceea eu sper că o să treacă acest val de emoții și o să ne așezăm la masa de negocieri. Tactica de a face cu ou și cu oțet pe cei care nu sînt ca tine este una total greșită”, a spus fostul deputat.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.