16 martie 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 886
Raportul alternativ al lui Ion Chicu privind activitatea guvernului Moldovei
16 martie 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 886

Raportul alternativ al lui Ion Chicu privind activitatea guvernului Moldovei

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a criticat raportul privind activitatea guvernului în 2023, prezentat în Parlament de actualul șef al Cabinetului de miniștri, Dorin Recean, și a prezentat un scurt raport alternativ, bazat pe statistici oficiale.

Ion Chicu a declarat că nu înțelege de ce actualul premier a preferat să "îngroape în asfalt" aceste date ale Biroului Național de Statistică și nu a dorit să le prezinte țării.

Din materialele BNS, anexate de Ion Chicu, reiese că exportul Moldovei în 2023, comparativ cu 2022, a scăzut cu 6,5%, volumul de mărfuri transportate a scăzut cu 5,1%, iar volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2,5%. Scăderea producției industriale a fost de 3,6 la sută. Investițiile în active imobilizate au scăzut cu 1%.

”Avem, însă, și creșteri. De exemplu, datoria de stat a crescut în 2023 cu 9,343 miliarde lei. Și, desigur, a crescut salariul de bază a miniștrilor care azi prezintă raportul - cu vreo 200%. Fără sporuri speciale de vreo încă 20-25 mii de lei. Raport încheiat!”, a scris Ion Chicu.

Ieri, Prim-ministrul Dorin Recean a prezentat în Parlament raportul privind activitatea guvernului pentru anul trecut, oferind informații detaliate pe toate domeniile și evidențiind succesele cabinetului în patru direcții: dezvoltarea economică și creșterea bunăstării; pacea și securitatea; lupta împotriva corupției și reforma justiției; integrarea europeană.

El a menționat că este în contact permanent cu cetățenii noștri din sate și orașe și știe că există multe probleme, iar guvernul are un plan bine pus la punct pentru a le rezolva.

"Guvernul construiește și va continua să construiască o Moldovă europeană, în care toți cetățenii vor trăi bine. Vom reuși să construim o Moldovă europeană de la nord la sud doar în cazul în care vom munci umăr la umăr pentru dezvoltare", a subliniat Dorin Recean.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

raport , Ion Chicu , guvern , Dorin Recean

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
436 locuitori

Fetiţa este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea Fetița se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 436 de oameni. Satul Fetița a fost atestat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.