07 aprilie 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 850
Milioane de euro pentru R.Moldova. La ce vor fi folosiți banii
07 aprilie 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 850

Milioane de euro pentru R.Moldova. La ce vor fi folosiți banii

Consiliul Uniunii Europene a adoptat o măsură de asistență în cadrul Instrumentului european pentru pace (EPF) în sprijinul Forțelor Armate ale Republicii Moldova cu obiectivul de a consolida securitatea națională, stabilitatea și reziliența în sectorul apărării, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Măsura adoptată are o valoare de 41 de milioane de euro pe o perioadă de 40 de luni și va finanța furnizarea de echipamente neletale în următoarele domenii: mobilitate, supraveghere aeriană, război electronic și echipamente logistice.

Bazîndu-se pe sprijinul anterior acordat de EPF, măsura de asistență are ca scop să permită forțelor armate ale Republicii Moldova să își sporească eficacitatea operațională, să accelereze conformitatea cu standardele UE și interoperabilitatea și, astfel, să protejeze mai bine civilii în situații de criză și de urgență.

De asemenea, aceasta vizează consolidarea capacităților Republicii Moldova în ceea ce privește participarea sa la misiunile și operațiunile militare ale UE în cadrul politicii de securitate și apărare comune (PSAC).

Măsura a fost solicitată de Republica Moldova la 5 februarie 2023 și va completa alte măsuri de asistență adoptate în mai 2023, iunie 2022 și decembrie 2021, mai arată sursa citată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

armata , bani , Consiliul Europei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.