08 aprilie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 888
De luni, la ușile noastre vor bate recenzorii
08 aprilie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 888

De luni, la ușile noastre vor bate recenzorii

Începînd cu ziua de luni, 8 aprilie, timp de 3 luni, în toată țara se va desfășura Recensămîntul populației și locuințelor, notează Noi.md.

În acest sens, cu un mesaj a avenit și prim-ministrul Dorin Recean.

"Informațiile colectate ne vor ajuta să proiectăm mai bine infrastructura, să modernizăm educația, să îmbunătățim serviciile sociale și de sănătatea, precum și o planificare mai eficientă a vieții noastre cotidiene.

Guvernul construiește și dezvoltă localitățile țării, ca să creștem nivelul de trai. Recensămîntul ne va ajuta, astfel, să planificăm mai bine resursele și să oferim servicii publice calitative pentru toți cetățenii țării {...}", a menționat premierul.

Dorin Recean a îndemnat cetățenii să răspundă la întrebările celor peste 4000 de recenzori.

"Nu putem merge înainte pînă cînd nu decidem cu toții, ca o familie, care sînt prioritățile noastre", a punctat oficialul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

locuință , recensamint , populatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.